Wednesday, May 5, 2021

'Det rammer rigtig hårdt': Danske musikere frustrerede over festivalaflysninger

 


Det bliver ikke muligt at høre livemusik på de store danske festivaler i år.

Det stod klart, efter at den nye genåbningsaftale i dag resulterede i festivalaflysninger på stribe.

Northside, Tinderbox, Smukfest og Roskilde Festival er blot nogle af dem, der har aflyst. Se hele listen her.

Tilbage står både skuffede festivalgængere, men især også frustrerede musikere, der nu har kunnet vinke endegyldigt farvel til håbet om at spille festivaljobs over sommeren, som under normale omstændigheder er en særligt travl tid for dem - og som for mange udgør en væsentlig del af deres årsindkomst.

De mange aflysninger kan derfor have store konsekvenser for danske musikere - både for kunstnerne i front, men også for deres livebands og alle dem, der arbejder rundt om festivalproduktionerne.

Dagens aflysninger er blandt andre gået ud over den danske popduo Phlake, der stod til at skulle spille flere store festivalkoncerter på blandt andet Vig Festival denne sommer, fortæller duoens ene halvdel, Jonathan Elkær, til dr.dk.

- Der har været stor skuffelse i lejren. Mads (Bo Iversen, forsanger, red.) og jeg er selvfølgelig utroligt kede af, at vi ikke kan optræde, men det gør også rigtig ondt at tænke på holdet, der er omkring os, når vi normalt spiller live. Vores band er nærmest en familie for os, og hele deres identitet er bundet op på at spille koncerter, siger han og understreger, at de mange aflysninger desuden kommer til at gøre ondt på økonomien.

- Phlake er også en virksomhed, men det har politikerne ofte lidt svært ved at forstå. Koncerter er en kæmpe del af vores indtægtsgrundlag, og derfor rammer de her aflysninger rigtig hårdt, siger han.

Phlake har det seneste år i perioder spillet små koncerter under særlige restriktioner eller gennem livestreaming, men tanken om en sommer, der ligner sidste år, er ikke ligefrem opmuntrende, fortæller Jonathan Elkær.

- Vi har haft rigtig god tid til at lave en masse musik, men det jo ikke sjovt at blive ved med at lave det i blinde. Det føles lidt skizofrent, at man hele tiden skal ændre mindset, og det er hårdt. Vi prøvede sidste år at holde en corona-agtig sommer med mindre shows, og det er ikke ligefrem, fordi jeg føler, vi har brug for det igen.

 

https://www.dr.dk/musik/det-rammer-rigtig-haardt-danske-musikere-frustrerede-over-festivalaflysninger

 

 

No comments:

Post a Comment