Saturday, November 6, 2021

Dansk duo havde for travlt til at mærke efter: 'Man ved godt, at der venter en regning i den anden ende'

 

Phlake har netop udgivet singlen 'Vendetta', der handler om at udskyde et nødvendigt opgør med sine egne følelser.

De har kendt hinanden i mere end ti år. Og siden dengang er der sket en hel del for Mads Bo Iversen og Jonathan Elkær, der sammen udgør duoen Phlake.

Både med karrieren, men også med dem som mennesker. De er blevet kendte ansigter i det danske landskab og har oplevet, hvordan det er, når en drøm om et liv som musikere og popstjerner går i opfyldelse.

Men de har også oplevet, hvordan karrieren kan styre ens liv.

Siden Phlake brød igennem i 2015, har deres liv været et evigt loop af at lave sange, udgive plader, spille koncerter og så hjem og slappe af, før det hele starter forfra igen.

- Selvom man er lykkelig over at få lov til at lave musik, så bliver man også sat i en situation, hvor der er pres på, og hvor det hele går stærkt, fortæller duoens producer Jonathan Elkær.

- Det betyder, at der er mindre tid til at få tage hånd om de personlige ting, som presser på. Så på et tidspunkt bliver man nødt til at tage et opgør med dem, forsætter han.

Og det er netop, hvad duoens nye single 'Vendetta' handler om: De opgør, man nogle gange må tage i livet og med sig selv.

Opgørets time

Men pludselig var kalenderen ikke fyldt med andet end tid. For koncerter og festivaler blev sat på pause i marts sidste år.

Nu havde pandemien foræret dem tiden, der før havde været en mangelvare, og det gav mulighed for at mærke efter, hvordan de selv havde det.

- Det var som at besøge ens gamle jeg, inden vi brød igennem med Phlake. Man fik en hverdag, hvor man meget mere kunne bestemme, hvad der skulle ske. Det har jeg ikke prøvet på samme måde i mange år, fortæller Mads Bo Iversen om tiden under coronanedlukningen.

Både Jonathan Elkær og Mads Bo Iversen fik på hver deres måde startet et opgør med alle de følelser, der havde været gemt og glemt under den travle tilværelse som musiker.

Det er også noget af det, som kommer til udtryk i singlen 'Vendetta'.

- Sangen handler om følelsen af at være stresset og ikke have tid til sine følelser. Man bliver ved med at udskyde opgøret, selvom man godt ved, at der venter en regning i den anden ende, forklarer Mads Bo Iversen.

- At sangen hedder 'Vendetta' er ikke ensbetydende med, at det har været et blodigt opgør med os selv, men halvblodigt har det været, fortæller han.

To år og to dage

Med udgivelsen af singlen 'Vendetta' leder Phlake op til, at de i efteråret igen tager på turné.

Når de den 11. november stiger ombord på tourbussen, er det præcis to år og to dage siden, at de spillede deres sidste rigtige koncert.

De udgav deres tredje album, 'The Illegal Download Of Your Soul', i maj 2020 midt under pandemien, så de har aldrig haft muligheden for at turnere rundt med det.

Dengang kunne de mærke, at det fjernede noget af udgivelsespresset fra deres skuldre at udgive et album under coronanedlukningen.

Men i dag glæder de sig som aldrig før til igen at skulle indtage de danske musikscener lige fra København til Kolding.

- Det bliver så dejligt at komme helt tilbage til dét, som det hele egentlig startede med – at spille koncerter, afslutter Jonathan Elkær.

 

https://www.dr.dk/musik/dansk-duo-havde-travlt-til-maerke-efter-man-ved-godt-der-venter-en-regning-i-den-anden-ende

 

 

 

 


 

No comments:

Post a Comment